Национален телефон на цената на един градски разговор: 0700 70 775
Национален телефон на цената на един градски разговор: 0700 70 775

BMW M240I XDRIVE

Повече подробности за изцяло новото BMW M240i xDrive Coupé бяха публикувани и то вече предизвиква вълнуващ шум в автомобилния свят преди официалното му представяне през 2022 г.

Сегашната серия 2 е основна иновация от BMW, тъй като бележи истинска разлика между гамата и моделите от серия 1. Докато новото BMW Серия 1 премина от задно задвижване към предно задвижване, гамата на BMW Серия 2 разполага със задно задвижване. Най-добрият вариант в гамата M240i xDrive има възможност за задвижване на всички колела, което го прави още по-привлекателна опция.

Спортният екстериор е типичен - дизайна на предницата, с широка бъбрековидна решетка и фарове, разположени към външните ръбове. Трапецовидните накрайници на ауспуха са акцент в задната част.

Налични са редица системи за подпомагане на водача, включително предупреждение за челен сблъсък, информация за ограничение на скоростта, предупреждение за напускане на лентата и круиз контрол - всичко това е стандартно. Сред допълнителните екстри са Rear Collision Prevention, Reversing Assistant и – наличен за първи път при Серия 2 – BMW Head Up Display.

M240i е xDrive е с известната интелигентна система за задвижване на четирите колела на BMW. Системата използва сензори за динамичен контрол на стабилността, за да реагира на условия, които могат да повлияят на сцеплението, и изпраща мощност към комплекта колела, които осигуряват най-доброто сцепление във всеки даден сценарий.

Преди пускането на пазара е трудно да се прецени точно колко надеждно е BMW M240i, но първоначалните отзиви са благоприятни, когато оценяват практичността. Както при всички нови BMW, три години гаранция и пътна помощ за същия период идват с M240i за допълнително успокоение.

BMW M240i предлага впечатляващите 374 к.с. – в сравнение със 184 к.с. от 220i Купе и 190 к.с. от 220d Купе. Максималният въртящ момент е 500 Nm.

8-степенна спортна трансмисия Steptronic с лостове за смяна на скоростите е стандартно монтирана в M240i, както и при всички модели на BMW Серия 2 Купе. Това включва функции като Sport Plus, Sprint и Launch Control.

Пакетът M Sport Pro предоставя всичко необходимо, за да подобрите BMW M240i :  по-големи джанти и система Harmon Kardon. Пакетът Technology Plus предоставя Drive Recorder, който заснема заобикалящата ви среда до 40 секунди и ви позволява да документирате потенциално опасни ситуации при шофиране в пътния трафик. Можете също така да заснемате кадри от живописни маршрути с едно натискане на бутон, ако сте на живописно пътешествие. Комфортният пакет добавя отопление на волана.

Цветът, който е за предпочитане за новия M240i, е Thundernight Purple, защото изпъква – това е нов цвят, специално за тази кола и се вписва страхотно с черната кожена тапицерия Vernasca отвътре. Това е просто класическо BMW!

 

Източник : bmwblog.com