Национален телефон на цената на един градски разговор: 0700 70 775
Национален телефон на цената на един градски разговор: 0700 70 775

BMW Alpina XB7 от 2023 г. с нов външен вид

Най-добрият BMW кросоувър се завръща. Това е обновеното BMW Alpina XB7 от 2023 г. с нов външен вид, актуализиран двигател и множество нови технологии. Използвайки последните актуализации на LCI от BMW X7, дизайнерите и инженерите на Alpina превърнаха X7 в чудовище с 630 к.с. и 590 нютона въртящ момент.

С толкова много мощност, 2023 BMW Alpina XB7 може да ускори от 0 до 100 км/ч само за 3,9 секунди по пътя към максимална скорост от 180 мили/ч. Това е мек хибрид V8, който е актуализиран не само с повече мощност, но и с по-бързо реагиращи турбокомпресори. Добавяне на това е 48-волтовият стартер-генератор, разположен в трансмисията, който подобрява отзивчивостта на цялото задвижване. Той е допълнен с преработено спортно окачване на Alpina и актуализирана кинематика, които спомагат за създаването на типичното за Alpina спортно, но същевременно луксозно усещане.

Първите доставки са планирани за началото на 2023 г.

BMW ALPINA XB7 от 2023 г. разполага с изцяло нов V8 двигател.  Характерна особеност е високият въртящ момент от 1800 об/мин до 5600 об/мин. Високите резерви на мощност на двигателя са достъпни безпроблемно и лесно по всяко време, което е същността на превъзходното изживяване при шофиране на ALPINA.

Двигателят V8 с двойно турбокомпресор генерира 630 к.с. от 4,4 литра работен обем и осигурява изключителна производителност при шофиране. 21-инчовите джанти са безплатна опция.

В това последно поколение двигатели V8, BMW е внедрило кръстосан изпускателен колектор, който разпределя хомогенно потока на отработените газове към двата турбокомпресора с двойна спирала. Това прави турбокомпресорите много чувствителни. Представената BMW технология за лек хибрид подобрява ефективността; неговите интелигентни системи позволяват на двигателя с вътрешно горене да работи с много висока степен на ефективност за даден диапазон на натоварване при постоянни скорости. В допълнение, 48-волтовият стартер-генератор, разположен в трансмисията, подобрява отзивчивостта на високопроизводителния двигател, като използва подкрепата на електрическия мотор, ако е необходимо.

 Най-съвременната технология на двигателя на BMW е допълнена от специфична за ALPINA система за управление на двигателя и система за охлаждане, състояща се от разширен и оптимизиран основен охладител на двигателя с интегриран охладител на трансмисията, външни охладители за масло и вода на двигателя. Оптимизираните маркучи за охлаждаща течност с напречно сечение осигуряват максимална издръжливост.

Най-новото поколение трансмисии с интегрирана 48-волтова мека хибридна технология предлага комфорт и производителност на най-високи нива. 8-степенната спортна автоматична трансмисия ALPINA SWITCH-TRONIC разполага с бутон за превключване и реагира в рамките на милисекунди на действията на водача. В зависимост от избрания режим на задвижване и трансмисия, 8-степенната спортна автоматична трансмисия предлага несравним комфорт при превключване и възможност за извършване на превключване за части от секундата, което означава, че мощността се доставя без усилие и мигновено по всяко време.

Ефективното разпределение на въртящия момент се гарантира от интелигентната система за задвижване на всички колела xDrive и електронно променлив диференциал с ограничено приплъзване на задния мост. Това подобрява сцеплението при динамично шофиране, като гарантира, че загубите, причинени от приплъзване, са сведени до минимум и въртящият момент се разпределя ефективно към колелото с най-голямо сцепление във всеки даден момент. Степента на блокиране се регулира непрекъснато и активно в зависимост от скоростта на колелото, коефициентите на триене и ъгъла на завъртане наред с други фактори. Поведението на диференциала с ограничено приплъзване е специално калибрирано, за да отговаря на динамичния характер на BMW ALPINA XB7 и работи съвместно с другите системи за стабилност при шофиране.

2023 BMW ALPINA XB7 е оборудвано с най-новата технология на окачването, откривайки ново измерение както в комфорта на возене, така и в динамиката на шофиране в сегмента на луксозните Sports Activity Vehicle превозни средства.

Двуосното въздушно окачване със специфични за ALPINA амортисьори и кинематика е отговорно основно за баланса на динамиката на шофиране и комфорта на возене. Полученият по-нисък център на тежестта и последващите промени в геометрията на окачването, със свързаните увеличения на отрицателния наклон, имат значително положително въздействие върху динамиката на шофиране.

Специфичните за ALPINA подпори на куполната преграда и подсилените торсионни подпори увеличават твърдостта на каросерията. В допълнение, електромеханичните стабилизиращи щанги на системата за активна стабилизация при накланяне и по-твърдите втулки на задния мост намаляват значително накланянето на каросерията.

 Интегралното активно кормилно управление предлага директна реакция на кормилното управление с изключителна обратна връзка и подобрява цялостната пъргавина. Задните колела могат да се въртят до 2,3° наляво или надясно, увеличавайки пъргавината при ниски скорости и подпомагайки максимална стабилност на посоката при високи скорости. Водачът може да избира между три режима на управление: КОМФОРТ, СПОРТ и СПОРТ+.

Специално разработените комбинации от джанти и гуми подчертават мощния, елегантен външен вид на BMW ALPINA XB7 и играят важна роля в предлагането на впечатляващи нива на сцепление и поведение на пътя, особено за автомобил от тази категория размери.

BMW ALPINA XB7 предлага два вида джанти с гуми. 21-инчовите ALPINA DYNAMIC могат да бъдат комбинирани с летни или всесезонни гуми runflat, с размери 285/45R21 отпред и отзад.

 Красивите 23-инчови ковани алуминиеви джанти в емблематичния дизайн на ALPINA CLASSIC с 20 спици и покритие в антрацит вече са стандартни. Тяхната конструкция с висока якост и висока плътност в резултат на коване позволява значително спестяване на тегло. В сътрудничество с експертите на Pirelli, производителните летни гуми за 23-инчовите джанти са изрично разработени и специфицирани за BMW ALPINA XB7. С размери 285/35ZR23 отпред и 325/3 ZR23 отзад, те осигуряват впечатляващи резултати.

източник : bimmerfile.com

 Четирибуталните фиксирани спирачни апарати от Brembo със спирачни дискове с размери 15,5 инча на предната ос и плаващи спирачни апарати със спирачни дискове от 15,7 инча на задната ос предлагат невероятна комбинация в качествата на спирачната система на колоса.

Новият преден изглед е доминиран от модифициран дизайн на светлините с хоризонтално разделени двойни фарове. В допълнение, блясъкът на осветената бъбрековидна решетка добавя свеж дизайнерски акцент: водопад от светлина, който може да се активира и по време на шофиране, привлича вниманието към запазената марка на BMW - бъбрековидна решетка. В другия край четирите овални накрайника на спортната изпускателна система са красиво интегрирани в задната престилка на ALPINA.

Най-новото поколение на BMW iDrive добавя ново цифрово измерение към взаимодействието автомобил-водач. Технологичната основа се осигурява от операционната система BMW iDrive 8 в комбинация с интуитивни опции за управление като изключителния гласов контрол, предлаган от BMW Intelligent Personal Assistant. Степента на персонализация в дисплеите достигна ново ниво, включително в стандартния хед-ъп дисплей с оптимизирана графична производителност. В съответствие с принципа на дизайна на BMW „очи на пътя – ръце на волана“, всички дисплеи предлагат логична ориентация на водача и могат да бъдат съобразени с индивидуалните нужди на водача. Интегрирането на приложения на трети страни работи безпроблемно.

 Що се отнася до системите за подпомагане на водача, BMW ALPINA XB7 предлага стандартно Active Driving Assistant Plus и Parking Assistant Professional. Parking Assistant Professional вече включва асистент за маневриране и асистент за ремарке.

Maneuver Assistant използва GPS данни и данните за траекторията от въведените данни за управление, за да записва и съхранява до десет различни маневри, покриващи разстояние до 200 метра всяка. Когато XB7 пристигне в запаметена GPS точка, като например входа на тясна алея с тесни завои, системата ще може да изпълни всички задачи, необходими за завършване на маневрата, като контролира газта, спирачките и управлението, както и смяна на предавката за движение напред или назад.

 Trailer Assistant предоставя на водача подобрен изглед на пътя на прикачено ремарке и позволява въвеждане на волана чрез iDrive контролера, като помага на водача да обърне ремаркето на заден ход с прецизност. Актуализациите и надстройките на софтуера могат да бъдат изтеглени на автомобила онлайн чрез Remote Software Upgrade.

Цифровото арматурно табло и централния контролен дисплей се сливат в едно цяло. Габаритите на дигиталното арматурно табло са в емблематичното ALPINA Blue. В режимите SPORT и SPORT+ зелените драг индикатори на ALPINA осигуряват дизайнерски акцент.

източник : bimmerfile.com

 Интериорът се отличава с много отличителни детайли и функции, които го отличават от масовия модел: стъклен iDrive контролер с дизайн на ALPINA, синьо осветен селектор на скоростите, осветени прагове на вратите и уникалния спортен волан ALPINA, ръчно изработен със запазената марка - сини и зелени шевове. В допълнение към интериора ALPINA Myrtle Luxury Wood, по желание се предлагат два допълнителни варианта на облицовка ALPINA: пиано лак и естествен орех антрацит. Всеки от вариантите на дървена облицовка на ALPINA включва кръглото лого на ALPINA.

източник : bimmerfile.com